کتابخانه عمومی آزادگان لیسار
کتابخانه عمومی آزادگان لیسار

کتابخانه عمومی آزادگان لیسار

عضویت رایگان



بدینوسیله به اطلاع شهروندان محترم  و اعضای عزیزکتابخانه میرساند که به مناسبت نیمه شعبان روز شنبه 1 خرداد


کتابخانه مبادرت به عضو گیری رایگان مینماید..


لازم به یاد اوری است که به همراه داشتن کد ملی الزامیست.

با تشکر.

ششمین جشنواره کتاب خوان رضوی

http://www.tehranpl.ir/Portal/Picture/ShowPicture.aspx?ID=7a5aef08-cb51-4808-a0c6-c51e93b8fd54

 نهاد کتابخانه های عمومی کشور ششمین جشنوارة کتاب خوانی رضوی را برگزار می نماید.

اهداف:
الف: اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی.
اP ب: گسترش فعالیت های فرهنگی مرتبط با سیرة پاک ائمة معصومین به ویژه حضرت امام رض
(ع)
P .
ج: شناسایی، معرفی و گرامی داشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی مرتبط با فرهنگ رضوی و کمک به تولید و انتشار گستردة
این آثار.
عناوین کتابهای مسابقه:
دوست مهربان کبوترها، تألیف مجید محمدی، انتشارات بوستان کتاب (ویژة کودکان 11 سال)
اعترافات غلامان، تألیف حمیدرضا شاه آبادی، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (ویژة نوجوانان تا 17 سال)
P امام علی بن موسی الرضا
(ع)
تألیف بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، انتشارات بنیاد پژوهش های اسلامی آستان P
قدس رضوی (جوانان و بزرگ سالان)
بخش ویژه:
ترویج سبک زندگی رضوی با برگزاری مسابقة کتاب خوانی خانوادة رضوی با حضور تمام اعضای خانواده.
شرایط و مقررات:
1.شرکت برای عموم علاقه مندان در تمامی گروه های سنی میسر است.
2.پاسخنامة ارسالی باید در یکی از قالب های انفرادی یا خانوادگی (دونفره، سه نفره، چهارنفره و پنج نفره و بیشتر) تکمیل و ارسال شود.
3.تکمیل مشخصات فردی اعضای خانواده (مشخصات شناسنامه ای، تحصیلات، نشانی کامل پست الکترونیکی، شمارة تلفن ثابت و همراه) که در
پاسخنامه الزامی است.
4.برای شرکت در قالب خانوادگی مسابقه، ضروریست دفترچه پاسخنامه تکمیل و ارسال شود.
5.برای شرکت در بخش کودک، کودکان گرامی باید جذاب ترین بخش کتاب از نظر خودشان را تصویرسازی نمایند.در کنار این نقاشی باید قید شود
مربوط به کدام صفحه کتاب است.
6.پاسخنامه ها و آثار به یکی از کتابخانه های عمومی در سراسر کشور تحویل داده شود یا به آدرس دبیرخانة جشنواره ارسال شود.
جوایز:
به برگزیدگان جشنواره علاوه بر لوح سپاس و تندی جشنواره هدایایی به شرح ذیل اهدا می شود:
313 جایزة یک میلیون ریالی برای 313 نفر از برگزیدگان بخش انفرادی جشنواره
8 جایزة ویژه برای 8 خانواده (دو خانواده 2 نفره، دو خانواده 3 نفره، دو خانواده 4 نفره ، دو خانواده 5 نفره یا بیشتر)
5 ریال /000/ -خانوادة اول و دوم دونفره مبلغ 000
5 ریال /000/ 7 ریال -خانوادة دوم سه نفره: 000 /500/ -خانوادة اول سه نفره مبلغ 000
7ریال /500/ 10 ریال -خانوادة دوم چهار نفره: 000 /000/ -خانوادة اول چهارنفره مبلغ 000
10 ریال /000/ 15 ریال - خانوادة دوم پنج نفره: 000 /000/ -خانوادة اول پنج نفره مبلغ 000
گاه شمار:
مهلت ارسال آثار: 20 /تیر/ 95
داوری آثار: 10 / مرداد/ 95
برگزاری آیین اختتامیه: دهة کرامت
توضیحات:
• از تمامی افراد و خانواده های برگزیده با تأمین هزینة ایاب و ذهاب، اسکان و پذیرایی برای شرکت در آیین پایانی جشنواره دعوت
خواهد شد.
94 به کتابخانه های سراسر کشور مراجعه نمایند. /12/ • علاقمندان برای تهیه کتاب های مسابقه می توانند از تاریخ 17
نشانی دبیرخانه:
تهران، خیابان فلسطین شمالی، خیابان کبکانیان، خیابان طباطبایی رفیعی، پلاک 18 ، اداره کل فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور.
شمارة تماس: 88950935
شمارة نمابر: 88950935
0TUfarhangi@iranpl.ir 0TU : نشانی الکترونیکی
www.iranpl.ir : درگاه الکترونیکی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

نشست کتابخوان

http://www.golestanema.com/images/1394/6/10/Golestanema4.jpg


بدینوسیله به اطلاع اعضای محترم و عموم کتابدوستان میرساند که اولین نشست کتابخوان در  محل  کتابخانه عمومی لیسار برگزار خواهد شد.

فلذا همه عزیزانی که مایل به ارائه کتاب  و معرفی آن در این محفل هستند خواهشمندیم با حضور خود گرمابخش این رویداد باشند.


زمان برگزاری: سه شنبه: 1395/02/28

 

ساعت برگزاری:1 بعد از ظهر

 لازم به یاد آوری است که کتب انتخابی برای معرفی میتواند دارای طیف های موضوعی مختلف باشد.

بزرگداشت حکیم فردوسی

فردوسی,اشعار فردوسی,شعر فردوسی,فردوسی طوسی,بزرگداشت فردوسی



روز بزرگداشت فردوسی

در ایران روز ۲۵ اردیبهشت به نام روز بزرگداشت فردوسی نامگذاری شده‌است.[هر سال در این روز آیین‌های بزرگداشت فردوسی و شاهنامه در دانشگاهها و نهادهای پژوهشی برگزار می‌شود.

 

خلاصه ای از شرح زندگی نامه حکیم ابوالقاسم فردوسی

استاد بزرگ بی بدیل ، حکیم ابوالقاسم منصور بن حسن فردوسی طوسی، حماسه سرای بزرگ ایران و یکی از شاعران مشهور عالم و ستاره در خشنده آسمان ادب فارسی و از مفاخر نامبردار ملت ایرانست که به علت همین عظمت مقام و مرتبت، سرگذش مانند دیگر بزرگان دنیای قدیم با افسانه و روایات مختلف در آمیخته است.

 

مولد او قریه باژ از راء ناحیه طابران (یا: طبران) طوس بود، یعنی همانجا که امروز آرامگاه اوست، فردوسی در آن دِه در حدود سال 329 – 330 هجری، در خانواده ای از طبقه دهقانان چشم به جهان هستی گشود.

 

چنان که می دانیم "دهقانان" یک طبقه از مالکان بودند که در دوره ی ساسانیان (و چهار پنج قرن اول از عهد اسلامی) در ایران زندگی می کردند و یکی از طبقات اجتماعی فاصل میان طبقه کشاورزان و اشراف درجه اول را تشکیل می دادند و صاحب نوعی "اشرافیت ارضی" بودند.

 

زندگانی آنان در کاخهایی که در اراضی خود داشتند می گذشت.آنها به وسیله ی "روستاییان" از آن اراضی بهره برداری می نمودند و در جمع آوری مالیات اراضی با دولت ساسانی و سپس در عهد اسلام با دولت اسلام همکاری داشتند و حدودا تا زمان حمله مغول به تدریج بر اثر فتنه ها و آشوبها و تضییقات گوناگون از بین رفتند.

 

اینان در حفظ نژاد و نسب و تاریخ و رعایت آداب و رسوم ملی، تعصب و سختگیری خاص می کردند و به همین سبب است که هر وقت در دورهی اسلامی کسی را "دهقان نژاد" می دانستند مقصود صحت نژاد ایرانی او بود و نیز به همین دلیل است که در متون فارسی قرون پیش از مغول "دهقان" به معنی ایرانی و مقابل "ترک" و "تازی" نیز استعمال می شده است .

 

فردوسی به خاطر تعلق به این طبقه از جامعه، از تاریخ ایران وسرگذشت نیاکان خویش آگاهی داشت، به ایران عشق می ورزید، به ذکر افتخارات ملی علاقه داشت. وی از خاندانی صاحب مکنت و ضیاع و عقار بود و به قول نظامی عروضی صاحب چهار مقاله، در دیه باژ «شوکتی تمام داشت و به دخل آن ضیاع از امثال خود بی نیاز بود».

 

ولی این بی نیازی پایدار نماند؛ زیرا او همه سودهای مادی خود را به کناری نهاد و وقتی تاریخ میهن خود و افتخارات گذشته آن را در خطر نیستی و فراموشی یافت زندگی خود را به احیاء تاریخ گذشته مصروف داشت و از بلاغت و فصاحت معجزه آسای خود در این راه یاری گرفت.

 

از تهیدستی نیندیشید، سی سال رنج برد، و به هیچ روی، حتی در مرگ پسرش، از ادامه کار باز نایستاد، تا شاهنامه را با همه ی رونق و شکوه  و جلالش، جاودانه برای ایرانی که می خواست جاودان باشد، باقی می گذارد «که رحمت بر آن تربت پاک باد».

 

فردوسی ظاهراً در ابتدای قتل دقیقی (حدود 367- 369 ه) به نظم داستانهای منفردی از میان داستانهای قدیم ایرانی سرگرم بود، مثل داستان "بیژن و گرازان"، که بعدها آنها را در شاهنامه ی خود گنجانید و گویا این کار را حتی در حین نظم شاهنامه ابومنصوری یا بعد از آن نیز ادامه می داد و داستانهای منفرد دیگری را مانند اخبار رستم، داستان رستم و سهراب، داستان اکوان دیو، داستانهای مأخوذ از سرگذشت بهرام گور، جداگانه به نظم در می آورد .

 

اما تاریخ نظم این داستانها مشخص نیست و تنها بعضی از آنها دارای تاریخ نسبتا روشن و آشکاری است. مثل داستان سیاوش که در حدود سال 387 ه. سروده شده و نظم داستان نخجیر کردن رستم با پهلوانان در شکارگاه افراسیاب که در 389 شروع شد.

 

 



 

مبعث رسول اکرم(ص)


روز مبعث, مبعث پیامبر

 

روز مَبْعَث بر پایهٔ باورهای اسلامی، روزی است که محمد، پیامبر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شد. مسلمانان معنقدند او در غار حرا، توسط جبرئیل و از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بت‌پرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند. محمد در این زمان چهل سال داشت و در مکه زندگی می‌کرد.

 

باور شیعیان

بر اساس باور شیعیان، محمد مصطفی در روز ۲۷ رجب عام الفیل، سال ۱۳ پیش از هجرت پیامبر اسلام مبعوث شد. شیعیان این روز را جشن می‌گیرند و در روایات اسلامی اعمال مستحبی برای روز مبعث پیش بینی شده‌است. دعا، نماز و غسل مستحب از اعمال این روز است.

 

باور اهل سنت

در نزد اهل سنت تاریخ دقیق بعثت پیامبر مشخص نیز ولی بعضی معتقدند که این واقعه در شب ۲۱ ماه رمضان بوده است. به دلیل نامعلوم بودن تاریخ، مبعث نزد اهل سنت جشن گرفته نمی‌شود.

 

روز مبعث چه روزیست؟

 

روز مَبْعَث، روزی است که حضرت محمد، پیامبر گرانقدر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شد. در تقویم هجری قمری، ۲۷ رجب روز مبعث است.

 

حضرت محمد مصطفی در روز (۲۷ رجب) سال ۴۰ عام الفیل، همزمان با سال ۱۳ پیش از هجرت پیامبر اسلام، در غار حرا، توسط (جبرئیل) و از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بت‌پرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند.

 

روز مبعث، روز برانگیختن خردهایی است که در تابوت خُرافه گرایی، هوس پرستی و جهل پیشگی دفن شده بود. روز مبعث روز تولّد عاطفه هاست؛ عاطفه هایی که در رقص شمشیرها زخمی می شد و در جنگل نیزه ها جان می باخت. آن روزها، دخترکان معصوم، به جای آغوش گرم مادر، در دامان سرد خاک می خفتند. جوانان بلندقامت، در جنگ جهالت ها، جان به بارش تیرها می دادند و زنان بی پناه، در بند اسارت می زیستند. آه که چه خارهایی به پای بشریّت می خلید و چه زخم هایی دل عاطفه ها را می خَست.

 

روز مبعث، روز مرگ قساوت ها و شرارت ها بود؛ روز مرگ کرامت هایی که به پای بت ها قربانی می شد؛ روز مرگ جهل و شرک و پرستش های ناروا بود.

 

منبع:talahost.com

 

مشارق انوار الیقین، ص 51
مناقب الخارزمی، ص 257
اثبات الهداة، ج 2